naar persbericht Van Munstercomplex

Persbericht

AANKONDIGING kunstperformance

Punto Zero: I- (nteractive) P-(aint) Motions

Op 1 oktober 2006 wordt op het terrein van de wagenwerkplaats achter het NS Station Amersfoort de geboorte van een kunstwerk verwacht.

Tijdens een interactieve performance nodigt Elisabeth Karstens deelnemers uit, samen schilderijen te maken die de schoonheid van het tijdelijke verbeelden. . De Argentijnse tango is in dit geval de verbindende factor.

De term 'Punto Zero' is ontleend aan de Argentijnse tango.

Het is een natuurkundige kracht, een magnetisch centrum van aantrekking en beweging rondom een punt in de ruimte. Deelnemers worden uitgenodigd een ingreep te doen in het werk dat Elisabeth ter plekke maakt. Er ontstaan ritmische patronen, tekens van creatieve communicatie met attributen die zij speciaal voor dit doel gemaakt heeft.

De lokatie achter het NS station refereert aan de geschiedenis van Amersfoort en aan de beleving van veranderende tijden en invloeden. Een plek die herrinnert aan weggaan en terugkomen, verlangen naar de toekomst en heimwee naar het bekende.

De kwetsbare staat van de vergankelijke gebouwen die hier staan geven precies de sfeer weer die past bij het tangogevoel

Jacqueline Edeling, o.a. bekend va n " Tango Dorado", maakt met haar bandoneon. het authentieke Argentijnse tangogevoel wakker dat nodig is om de schoonheid van het tijdelijke te verbeelden. Spannende, intieme , gevoelige of intense schilder-ontmoetingen komen op deze wijze tot stand.

Het resultaat is telkens weer verrassend en uniek.

Lokatie:

Verensmederij. Achter NS station Amersfoort.

Datum en Tijd: Zondag 1 oktobert 16.00 uur